Trysil Freestyle Martial Arts
Fra treningsleir i Flendalen i Trysil, 2002.
"Jack of All Trades, Master of None..."

Sign InView Entries
FORDELER MED Å TRENE QIGONG


Viktigheten av et rolig sinn og en avslappet kropp må ikke undervurderes. For de som er interessert. er det det mulig å utvikle sin kropp, sjel og psyke til et langt høyere nivå. Dette kan gjøres ved hjelp av meditasjon, Qigong, pusteteknikker etc.

En avslappet muskel beveger seg raskere enn en spent muskel. Dette er et faktum og noe vi alle bør tenke mer nøye på. Tenk hvis man kunne fordoble hastigheten på spark eller håndteknikker? Dette kan faktisk være mulig ved hjelp av Qigong trening. Gjennom forskjellige øvelser trener man seg opp til å bli totalt avslappet. Etter en tids trening vil man merke at ting skjer, gradvis løsner spenningen i kroppen og man slapper av mer og mer....

Dette i sin tur fører til at man oppnår fremgang OGSÅ mht. den fysiske treningen. Er man avslappet vil man naturlig bevege seg raskere enn en som har stramme og spente muskler. Qigong treningen har også veldig god effekt på helsen generelt.  Stress-nivået i kroppen reduseres betraktelig. Man oppnår en slags "harmoni med alt" - følelse. Blodsirkulasjonen bedres, blodtrykket senkes og stabiliseres. de indre organer forbedrer sin yteevne, immunforsvaret forbedres og muskelplager som stive rygger, spenningshodepine o.l. vil forsvinne etter en tids trening.

Når det gjelder den konkrete treningen så kan man dele den opp i to. Man har en "myk" form for trening og en "hard" form. Begge formene krever tålmodighet og daglig trening for å få fremgang. Det beste er å gjøre øvelsene på morgenen og på kvelden. 2 ganger pr. dag med andre ord. Når man starter å trene Qigong så er det en prosess som vil foregå over lang tid på daglig basis. Det er viktig å prøve å holde det gående kontinuerlig. Da kommer fremgangen!

Den "harde" formen for Qigong trening består i å "stå som et tre" (Zhan Zhuang Qigong). Man står her i forskjellige statiske posisjoner som holdes over lengre tid. Dette er en hard form for trening, men samtidig er det også denne metoden som er den mest effektive og som bygger mest energi for utøveren. Det er også en glimrende metode for å fjerne stress fra muskulaturen.

Den "myke" formen å trene Qigong på, gjøres gjennom forskjellige former . Disse formene kan fokusere på forskjellige ting, men sirkulasjon av Chi/Qi (energi) er ofte vesentlig. Massasje av indre organer, rygg, ledd o.l. har ofte også en plass i disse formene. Forbedret blodsirkulasjon, vektnedgang, smidigere ledd og beveglighet er noen av effektene man kan forvente av denne treningen.

Eksempler på "myke" former er Hua Gong Qigong og Swimming Dragon Qigong.

Qigong og meditasjon KAN faktisk være det som tar din kampkunst-trening til nye og høyere nivåer. For de som er interessert er det nok der "gullgruven" finnes. Det er dog en hard jobb å finne den, men for de av Dere som tar Dere tid og prioriterer også denne typen trening, så tror jeg at jeg kan love store fremskritt, både når det gjelder den fysiske treningen og på andre områder i livet!

Lykke til!   


Copyright Trysil Freestyle Martial Arts 2006. Kontakt:Mail Tlf. 990 22 187
Bildet ovenfor:
Lars-Erik Lie står her i
"Embracing the Tree" -
posisjonen, også kalt
Zhan Zhuang Qigong
QIGONG  - BAKGRUNN

Lars-Erik Lie har trent
Qigong med Instruktør
Hans Finne siden slutten av 90-tallet.

Han har spesielt trent
på Zhan Zhuang Qigong
og Hua Gong Qigong,
men har også trent White Crane Qigong.

Utover dette har han tilegnet seg kunnskap om Swimming Dragon Qigong samt Tridaya
meditasjon og
pusteteknikker.
QIGONG - KURS

Har du lyst til å begynne og trene Qigong? Isåfall kan vi kjøre weekendkurs hos deg/dere.

Her vil fokuset ligge både på "hard" og "myk" Qigong, med forskjellige former og øvelser. Fokus på pust, jording og bakkekontakt.

Har du spørsmål i forbindelse med treninga eller kurset, ta kontakt på mail eller på
tlf. 990 22 187.